Ką veikti Patajoje, jei jūsų nedomina sekso turizmas ir „Laydyboy’ai“

Astra Petkūnaitė – kelionių gidė, kuri 4 metus gyvena Tailande, dalinasi savo patirtimi apie Patają. Daugiau Astros patarimų apie Tailandą ar Kambodžą galite rasite jos bloge: www.astraveland.lt .

  • , , ,

    Ryanair Kuprinė 40x20x25cm 20L CabinFly Bellanca Mėlyna Wizzair Nemokamas Rankinis Bagažas

    5.00 out of 5

    „Ryanair“ ir „Wizzair“ skrenda nemokamai!
    Nemokamas pristatymas per 1-3 d.d.
    Lietuviškas prekės ženklas.
    Kuprinę perki – lietuvišką verslą remi.

    37,00 

 

Per ketverius metus, kuriuos gyvenu Tailande, Patajoje lankiausi daugiau kartų nei pati to norėčiau. Šis miestas man visuomet asocijavosi tik su sekso turizmu, barų mergaitėmis ir „ladyboy’ais“. Kai agentūros, kuriai dirbu, partneriai pasiūlė man apsigyventi Patajoje (kad būčiau arčiau jų), pasakiau, kad verčiau viena liūdėsiu Bankoke, nei iškrausiu lagaminą šiame mieste.

Tačiau visai neseniai mano brangi bičiulė Sonata (gyvenanti Patajoje), pakvietė į ekskursiją po šį miestą ir jo apylinkes. Kaip visada, buvau labai skeptiškai nusiteikusi, bet dienos pabaigoje nejučia ištariau: „Ir Patajoje galima gyventi.“

Todėl noriu su visais jumis pasidalinti rekomendacijomis, ką galima pamatyti šiame mieste, aplenkiant Walking Street ir transvestitų kabaretus. Šiame sąraše taip pat nerasite garsiosios krokodilų fermos ar dramblių stovyklų, nes aš nepritariu gyvūnų išnaudojimui žmonių pramogoms. Jei kuriose nors vietose, kurios yra šiame sąraše, yra siūlomos pramogos su gyvūnais, rekomenduoju jų nesirinkti.

P.S., lankytinų vietų pavadinimus pateikiu anglų kalba, kad galėtumėte lengviau susirasti jas atvykę į Patają.

Sanctuary of Truth

The Sanctuary of Truth yra milžiniškas medinis šventyklos tipo statinys, įsikūręs Šiaurės Patajos pakrantėje, Na Klua kelyje. Teritorijos dydis yra daugiau nei 3 200 kv. metrų ir atspindi tajų meistriškumą, mat šventykla pastatyta taip, kad atlaikytų atšiaurius vėjus ir saulės atokaitą.

Darbo laikas: 8.00 – 18.00

Bilieto kaina: 500 batų suaugusiems, 250 batų vaikams

 

Nong Nooch Garden

Nong Nooch tropinis sodas yra įsikūręs netoli Patajos ir yra didžiausias botanikos sodas Pietryčių Azijoje. Jis užima apie 243 hektarų teritoriją, kuri anksčiau buvo naudojama vietinių vaisių auginimui. Pirmą kartą lankytojams jis duris atvėrė 1980 metais. Nuo to laiko kiekvieną dieną čia apsilanko apie 5 tūkst. turistų.

 

Big Buddha Hill

Ant Big Buddha Hill stovi aukščiausia Budos statula visoje Chonburi provincijoje. 18 metrų aukščio Budos atvaizdas buvo sukurtas 1977 metais, link jo veda laiptai, kuriuos saugo mitinės gyvatės Nagos. Nuo kalno atsiveria vaizdas į Tailando įlankos pakrantę.

 

Pattaya View Point

Visai šalia Big Buddha statulos yra apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria įspūdingas vaizdas į Patajos įlanką. Nors vaizdas prikausto dėmesį ir dieną, rekomenduoju čia apsilankyti vakare, kuomet nuo kalno matysis miesto šviesos, spalvingos reklamos ir apšviesti laivai.

 

Coral Island

Jei  norite pabėgti nuo miesto šurmulio ir išsitiesti ant balto smėlio, aplankykite už 45 minučių kelio laivu esančią Coral Island. Kadangi Pataja negali pasigirti švariais paplūdimiais, ši sala yra tikras išsigelbėjimas turistams. Tiesa, į ją nuplaukti galima ir savarankiškai (iš pagrindinio Patajos uosto), todėl neverta permokėti kelionių agentūroms.

 

Silverlake Winery Pattaya

Silverlake Winery vynuogynas pastaruoju metu tampa vis populiaresnis tarp Patajos lankytojų. Jo įkūrėja – garsi Tailando aktorė Supansa Nuangphirom, kuriai idėja įkurti vynuogyną kilo po to, kai apsilankė keliuose, įsikūrusiuose JAV. Čia galima įsigyti vietinio vyno ar paragauti šviežiai spaustų vynuogių sulčių.

 

Buddha Mountain (Khao Chi Chan)

Buddha Mountain yra viena įspūdingiausių vietų Patajoje, sutraukianti minias turistų. 130 metrų aukščio Budos atvaizdas kalne buvo sukurtas 1996 metais ir skirtas paminėti karaliaus Ramos IX 50-ąsias valdymo metines.

 

Autorė: Astra Petkūnaitė

Astraveland.lt – gido paslaugos Tailande ir Kambodžoje.

Share this post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

has been added to your cart.
Checkout